Közlekedési Ügyvéd

Közlekedési ügyvéd


Ittasan vagy bódult állapotban vezetett?

Balesetet okozott?

Büntetőeljárás vagy szabálysértési eljárás indult Ön ellen?

Bevonták a jogosítványát?


Ha Önt

közlekedési bűncselekmény elkövetésével gyanúsítják, elsődleges érdeke, hogy szakszerű ügyvédi segítségben részesüljön az eljárás legelső pillanatától kezdve és a hatékony védekezés kidolgozásával, az enyhítő körülmények legteljesebb körű feltárásával a lehető legkedvezőbb joghátrányt érjük el és az esetleges büntetés mértékét minimalizáljuk.


Image

A hosszú évtizedekre

visszanyúló családi ügyvédi iroda következő generációját képviselve elsősorban a büntetőjogi feladatok ellátására fókuszálok. Sok év gyakorlati tapasztalattal rendelkezem közlekedési büntetőjog területén, így az ittas vezetés miatt indult büntetőügyekben is.

Elsődleges érdeke, hogy szakszerű ügyvédi segítségben részesüljön!

Közlekedési bűncselekmények


A hatályos Büntető Törvénykönyvben meghatározott közlekedési bűncselekmények az alábbiak:


 • A közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény;

 • Vasúti, légi vagy vízi közlekedés veszélyeztetése;

 • Közúti veszélyeztetés;

 • Közúti baleset okozása;

 • Járművezetés ittas állapotban;

 • Járművezetés bódult állapotban;

 • Járművezetés tiltott átengedése;

 • Cserbenhagyás;

 • Jogellenesen átalakított személyszállítást végző jármű vezetése;


, vegye fel velem a kapcsolatot!

Mit tudok tenni Önért?

 

Töltse ki az űrlapot és visszahívom!

Image


  Ittas vezetés

  Napjainkban az ittas járművezetés társadalmi és jogszabályi megítélése meglehetősen szigorú, ugyanis a ,,zéró tolerancia” jegyében jellemzően büntetőeljárással, de legkedvezőbb esetben is szabálysértési eljárással számolhat az, aki alkohol által befolyásolt állapotban ül volán mögé. Az eredmény mindkét esetben leggyakrabban pénzbírság és büntetőpontok, a büntetőeljárás végén pedig emellett - a törvény kötelező erejénél fogva - járművezetéstől eltiltás, szélsőséges esetben pedig még szabadságvesztés is járhat.


  Üzenetet küldök!

  Közúti baleset okozása

  A közlekedés fejlődésével és a közúti forgalom sűrűsödésével a közúti balesetek száma is növekedett, így – az ittas vezetés mellett - ma a közlekedési büntetőjog egyik leggyakrabban előforduló bűncselekményének tekinthető a közúti baleset okozása. Mivel a közúti közlekedésben egy apró figyelmetlenség is súlyos következményhez vezethet, a jogalkotó a közúti baleset okozását bűncselekménnyé, csekély mértékben társadalomra veszélyes alakzatát pedig közlekedési szabálysértéssé nyilvánította.

  Tekintettel arra, hogy a közlekedési ügyekben, legyen szó akár büntető-, akár szabálysértési eljárásról a bizonyítás rendkívül szerteágazó és bonyolult folyamat, mielőbb javasolt a hatékony ügyvédi védelem igénybevétele. Felkészült védekezés esetén, esetlegesen kompetens szakértő eljárásba történő bevonásával, nem csak a várható büntetés mérséklése, hanem kedvező esetben akár a felmentő ítélet is reálisan elérhető céllá válhat.


  Üzenetet küldök!

  Közúti veszélyeztetés

  Mivel a közúti közlekedés öleli fel a személyi és az áruforgalom legnagyobb részét, így a közúti gépjárműforgalom folyamatos növekedésével egyenes arányban növekszik a különböző közlekedési bűncselekmények száma is, így annak egyik jellemző megjelenési formája, a közúti veszélyeztetés is.

  Tekintettel arra, hogy biztonságos közúti közlekedést fokozott büntetőjogi védelem illeti, a közúti veszélyeztetés Btk.-ban meghatározott tényállása szerint akár három évig terjedő szabadságvesztéssel is büntetendő, aki a közúti közlekedés szabályainak megszegésével közúton vagy közforgalom elől el nem zárt magánúton más vagy mások életét, testi épségét közvetlen veszélynek teszi ki.


  Üzenetet küldök!

  Járművezetés bódult állapotban

  A kábítószer fogyasztás elterjedésével jelentősen megnőtt a kábítószer hatása alatt járművet vezetők és ilyen állapotban súlyos balesetet okozók száma. A jogalkotó abból a tényből indult ki, hogy aki a vezetési képességet hátrányosan befolyásoló szer hatása alatt járművezetőként részt vesz a közlekedésben, az fokozott veszélyt jelent a közlekedés biztonságára és más személyek életére, testi épségére. Erre tekintettel a jogalkotó a közlekedés valamennyi ágazatában, 1998 óta pönalizálja a bódult állapotban történő járművezetést.


  Üzenetet küldök!